Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Prints combineren doe je zo!

Prints combineren doe je zo coverfoto
Prints combineren vergt wel wat stylingkwaliteiten, daarom geven wij graag enkele tips mee om er zo goed mogelijk uit te zien.

Prints zijn momenteel erg trendy, maar combineren met een print vergt wel wat stylingkwaliteiten. Aan de ene kant kan je kiezen om een print te combineren met een effen kleur, dit is een beetje voor de hand liggender en makkelijker. Maar aan de andere kant is het ook zeer leuk om eens verschillende prints te combineren in één outfit. Dit kan echter een uitdaging zijn, tenminste als je wil dat je look er niet te chaotisch en hysterisch uitziet.

 

Prints combineren met effen kleuren

Het meest voor de hand liggende is uiteraard om een print te combineren met een effen kleur. Dan is het eigenlijk vooral de kwestie om te kijken of de kleurencombinatie goed zit en hier hebben we het reeds over gehad in een eerder geschreven blog. Ga aan de hand van de kleurencirkel na of de verschillende kleuren in je print goed te combineren zijn met de effen kleur die je voor ogen had om te dragen.

Prints combineren met elkaar

Indien je het iets uitdagender wil maken kan je natuurlijk opteren om meerdere prints te combineren met elkaar. Hoewel dit iets meer stylingkennis vereist, kunnen hier wel zeer leuke looks mee gemaakt worden. Vandaar dat we enkele tips op een rijtje willen zetten zodat ook jij prints kan combineren zoals een echte styliste.

1. Kies één uitgesproken dominante print

Wanneer je twee verschillende prints wil combineren in één outfit is het belangrijk dat één van deze prints overheerst. Naast deze overheersende print kan je dan makkelijk een meer minimalistische print gebruiken, zoals ruitjes of strepen. Het doel is dan ook dat de overheersende print aanwezig is op een groot kledingstuk, zoals op een broek, sweater of een lange jurk en niet op een klein kledingstuk of accessoire.

2. Verschillende prints in dezelfde kleur

Wanneer je twee opvallende en drukke prints wil dragen dan kan dit maar ze dienen wel dezelfde kleur te zijn. Doordat ze dezelfde kleur hebben, kalmeert dit de drukte van de prints en biedt dit de mogelijkheid ze te combineren.

3. Eénzelfde type print in verschillende groottes

Nog een leuke manier om twee prints te combineren is om éénzelfde type print te kiezen in verschillende groottes. Vooral bij strepen en stippen werkt dit uitstekend. Je kan bijvoorbeeld brede en dunne strepen combineren, zo creëer je een leuke outfit zonder dat je er begint uit te zien als een zebra.

4. Houd de rest van je outfit simpel

Wanneer je twee prints combineert zorg je reeds voor een iets drukkere outfit, daarom is het belangrijk om de kleuren van de rest van je outfit (bv. accessoires en schoenen) wel rustig te houden en te kiezen voor een basiskleur dat goed bij de gekozen prints past.

Heb lef!

Wanneer je meerdere prints combineert in één outfit is het belangrijk om lef te hebben. Er is niets mis met op te vallen en een keer uit je comfort zone te stappen. Gewoon doen dus!

Terug naar blog
Anderen kochten