Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Tips voor het slim inpakken van je reiskoffer

Je reiskoffer slim inpakken coverfoto
Met de zomervakantie in het vooruitzicht willen we jullie enkele tips meegeven die je zullen helpen om slim je reiskoffer in te pakken

Vakantie moet steeds een ontspannend en leuk gevoel teweeg brengen en aangezien de zomervakantie in het vooruitzicht staat, willen we jullie enkele tips meegeven die je zullen helpen bij het inpakken van je reiskoffer zodat je helemaal klaar bent voor een ongelofelijke vakantie in stijl!

 

Kies de juiste stoffen

Met het oog op warm weer moet je ervoor zorgen dat je de juiste kleding inpakt. Kies bij voorbaat stoffen die ademen, luchtig zijn en je niet laten zweten. Wij zullen enkele stoffen opsommen die lekker koel zijn en je minder laten zweten.

1. Katoen

Katoen is een natuurlijk materiaal, gemaakt om de circulatie van lucht op gang te houden. Dit wil zeggen dat je veel minder snel zal zweten en indien je toch zou zweten, zal katoen ervoor zorgen dat dit zeer snel geabsorbeerd wordt en je sneller terug afkoelt. Kortom, het is de ideale stof voor tijdens uw zomervakantie.

2. Linnen

Linnen is dé klassieke zomerstof. De stof heeft deze naam gekregen aangezien het een hele luchtige en eveneens natuurlijke stof is. Bovendien is linnen kleding vaak een beetje wijder, wat ervoor zorgt dat er een goede luchtcirculatie is. Echter staat linnen wel gekend om snel te kreuken, houd je niet van dergelijke look of heb je een hekel aan strijken tijdens uw vakantie, dan kies je toch beter voor een andere stof.

3. TENCEL™ (Lyocell)

De Lyocell vezel is een kruising tussen katoen en zijde en is een 100% natuurlijke stof die op duurzame wijze geproduceerd wordt. Het is een uiterst zachte stof die superzacht voelt op de huid en daarnaast ook nog eens zeer goed ademt, dit is uiteraard zalig in de zomer. Daarnaast heeft TENCEL™ nog enkele voordelen in petto, de stof kreukt veel minder dan linnen of katoen, ze is uitstekend bestand tegen bacteriën en bovenal wordt de stof op een zeer duurzame manier geproduceerd. Het productieproces van TENCEL™ is een 'closed loop'. Meer dan 99% van al het gebruikte water en oplosmiddel wordt opgevangen en hergebruikt, daarnaast wordt de stof gemaakt van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen met het FSC-keurmerk. Dit heeft er ook voor gezorgd dat TENCEL™ het Europees Ecolabel draagt en de Europese Prijs voor het Milieu in ontvangst mocht nemen.

Combineer slim

Draag jij graag elke dag een andere outfit op je vakantiebestemming? Dat kan! Maar dan is het wel zeer belangrijk dat je slim combineert en reeds op voorhand verschillende outfits samenstelt: een casual outfit, een elegante look, een beachlook etc. maar zorg ervoor dat je éénzelfde kledingstuk voor meerdere gelegenheden kan dragen wanneer je het combineert met een ander stuk. Je kan bijvoorbeeld een lange rok dragen met een t-shirt erboven om het wat luchtiger en meer casual te houden maar dezelfde rok kan ook gecombineerd worden met een elegante blouse voor een chique avondoutfit.

Pak slim in

1. Zware items, steek je bij de wielen

Schoenen, toiletgerief, boeken en andere zware items steek je het best onderaan in je valies, bij de wielen. Op deze manier is de koffer steeds makkelijk te verplaatsen, heb je minder kans dat de koffer omvalt en heb je minder kans dat het toiletgerief uitloopt.

2 Verpak je accessoires apart

Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken, alsook een aparte look en touch geven aan een soortgelijke outfit. Neem dus zeker enkele accessoires mee tijdens uw vakantie, maar verpak deze liefst apart. Steek oorringen, armbanden en kettingen zeker niet samen in één zakje want dan geraken ze makkelijker in de knoop en heb je kans dat ze beschadigd geraken.

3. Gebruik de verschillende zakjes

Een koffer heeft vaak vele verschillende zakjes en compartimenten, gebruik deze dan ook. Zo houd je kleding dat niet samenhoort gescheiden zodat alles netjes op zijn plaats blijft. Vooral op het einde van het verlof kan dit belangrijk zijn zodat bepaalde kleding proper blijft.

4. Kreukvrij op verlof

Ga je graag kreukvrij op vakantie, rol dan je kleding op. Dit bespaart in de eerste plaats ruimte maar daarnaast zullen de kledingstukken ook minder gekreukt uit je koffer komen. Blouses en hemden vouw je echter beter op de klassieke manier op omdat deze wel extra kreuken wanneer je ze oprolt.

5. Kies de juiste materialen

Zoals eerder besproken is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Hierbij bedoel ik echter dat je de materialen moet kiezen die het beste bij u voorkeur passen. Enerzijds kan je kiezen voor stoffen als polyester, viscose en jeans. Dit zijn stoffen die weinig tot niet kreuken maar ze zijn niet ideaal om te dragen bij tropische temperaturen. Anderzijds kan je ook kiezen voor stoffen zoals linnen, zijde, katoen of TENCEL™. Deze stoffen zullen zeker en vast niet kreukvrij uit je koffer komen maar zorgen wel voor een zalig verkoelend effect tijdens het warme weer. De keuze is dus aan u om te kiezen waar uw voorkeur naartoe gaat.

Terug naar blog
Anderen kochten