Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Figuuradvies: kledingtips voor een recht figuur

Kledingtips voor een recht figuur coverfoto
Het rechte figuur kenmerkt zich door de schouders die net zo breed zijn als de taille en heupen. Met de juiste kleding kunnen we echter toch de vrouwelijke vormen benadrukken.

Het rechte figuur kenmerkt zich door de schouders die net zo breed zijn als de taille en heupen. In de meeste gevallen is de vrouw in kwestie erg slank en heeft ze lange benen. De typische vrouwelijke vormen zijn lastiger terug te vinden maar met het accent op jouw taille en wat meer volume op je schouders en heupen komen we al een heel eind dichter bij het gedroomde zandloperfiguur.

 

De beste bovenstukken voor een recht figuur

Het doel is om enerzijds de schouders meer volume te geven en anderzijds om de taille te accentueren zodat de heupen breder lijken. Zo komen we dichter in de buurt van het zandloperfiguur. Een goede manier om de schouders te verbreden is door een bovenstuk te kiezen voorzien van pofmouwen of schoudervullingen, kies daarnaast ook gerust voor een bovenstuk met een opvallende print ter hoogte van de hals of sleutelbeen, dit zorgt voor een optische vergroting van het oppervlak. Let wel op dat je geen print bestaande uit verticale strepen kiest aangezien dit het gebrek aan rondingen net zal versterken. Om daarenboven de taille te accentueren kan je gebruik maken van strakke bovenstukken alsook van een ceintuur rondom de taille. Draag je graag eens een vest of blazer, zorg dan zeker dat het een getailleerd model is en kies ervoor om de knop ter hoogte van de taille te sluiten. Nog een leuke tip om instant je taille te accentueren is om je mouwen op te stropen, de breeklijn die hierdoor ontstaat trekt de aandacht naar je taille en maakt deze optisch smaller.

De beste onderstukken voor een recht figuur

Om extra volume aan de heupen te geven is het een goed idee om wijde broeken of rokken te dragen, daarenboven kies je idealiter voor broeken met een hoge taille zodat de rondingen op de heupen geaccentueerd worden. Opvallende zakken op de poep zorgen er dan weer voor dat je billen wat groter lijken, wat ook een leuke truc is. Draag je graag eens een jurk, kies dan voor een model dat aansluitend is aan de taille en vandaar wijder uitloopt.

De beste schoenen voor een recht figuur

Aangezien je reeds voorzien bent van lange benen is het niet nodig om deze extra te accentueren en kan je op vlak van schoenen alle richtingen uit. Kies je er echter toch voor om je benen nog eens extra in de verf te zetten, kies dan voor pumps, halflange laarsjes of lange laarzen met hak.

Verder advies in onze verkooppunten

Mocht je toch graag nog geholpen worden in het maken van uw keuzes en wens je graag nog wat extra stijladvies, dan kan je uiteraard ook steeds terecht in één van onze fysieke verkooppunten, hier ontvangen onze verkoopsters u met open armen en deze staan steeds klaar met gepast advies. Samen met jou bekijken ze graag hoe je met de nieuwe Green ICE collectie, voor elke gelegenheid, elke look en stijl, de perfecte outfit kan samenstellen.

Terug naar blog
Anderen kochten