Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Figuuradvies: kledingtips voor een omgekeerd driehoeksfiguur

Kledingtips voor een omgekeerde driehoek coverfoto
Het omgekeerde driehoeksfiguur kenmerkt zich door je schouders die breder zijn dan je taille en heupen. Met de juiste accenten kunnen we de focus leggen op de juiste troeven.

Het omgekeerde driehoeksfiguur kenmerkt zich door een bredere bovenkant die smal naar beneden loopt, met andere woorden je schouders zijn breder dan je taille en heupen. Daarnaast zijn je benen over het algemeen slank. Waar vrouwen die een peervormig figuur hebben vaak onzeker zijn over hun heupen, zijn vrouwen met een lichaamsfiguur dat lijkt op een omgekeerde driehoek dat juist over hun schouders. Maar ook bij dit figuur kunnen we met de juiste accenten de 'probleemzone' bovenaan verbloemen en de focus leggen op het onderlichaam zodat uw vrouwelijke rondingen toch wat extra aandacht krijgen.

 

De beste bovenstukken voor een omgekeerd driehoeksfiguur

Zoals reeds aangehaald is het de bedoeling om bovenaan de focus wat weg te nemen. Een goede manier om dit te bekomen is door een bovenstuk te dragen met een subtielere kleur en zonder opvallende print. Wat betreft de hals is het een goed idee om te kiezen voor een v-hals, dit breekt de bovenkant een beetje op waardoor je smaller oogt. Let op, kies zeker geen strapless tops of jurken en ook geen bovenstukken met een hoge sluiting of nog erger een coltrui, want deze doen helemaal het tegenovergestelde. Indien je ook graag eens een vestje draagt, kies dan voor een A-lijn, deze maken je figuur optisch slanker.

De beste onderstukken voor een omgekeerd driehoeksfiguur

We willen de focus richten op het onderlichaam, meer bepaald op de heupen en benen. Dit kunnen we bekomen door met opvallende broeken te werken. Kies voor een bijzondere stof, een opvallende print of een wijde pasvorm. Zorg er ook voor dat de broeken wat lager op de heupen vallen aangezien er op deze manier wat meer volume gecreëerd wordt aan de heupen. Daarnaast is het ook een goed idee om voor een plissé rok te kiezen en al zeker indien deze voorzien is van een opvallende kleur of print. Nog een leuk idee is een ballonjurk of -rok aangezien deze je heupen optisch voller laat lijken. Let op dat je niet kiest voor een strakke jurk aangezien dit net de nadruk legt op jouw figuur.

De beste schoenen voor een omgekeerd driehoeksfiguur

Of de schoenen al dan niet voorzien zijn van een hak is eigenlijk van ondergeschikt belang, wat er vooral toe doet is dat je kiest voor een schoen met een rechte of puntige neus. Daarnaast kan je ook gerust kiezen voor schoenen met een felle en opvallende kleur.

Verder advies in onze verkooppunten

Mocht je toch graag nog geholpen worden in het maken van uw keuzes en wens je graag nog wat extra stijladvies, dan kan je uiteraard ook steeds terecht in één van onze fysieke verkooppunten, hier ontvangen onze verkoopsters u met open armen en deze staan steeds klaar met gepast advies. Samen met jou bekijken ze graag hoe je met de nieuwe Green ICE collectie, voor elke gelegenheid, elke look en stijl, de perfecte outfit kan samenstellen.

Terug naar blog
Anderen kochten