Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Figuuradvies: kledingtips voor een appelvormig figuur

Kledingtips voor een appelvormig figuur coverfoto
Het appelvormig figuur is gekenmerkt doordat het meeste volume rond de buik en taille zit. Het is een minder geliefd figuur maar ook hier kunnen we verschillende pluspunten accentueren.

Het appelvormig figuur is een veelvoorkomend figuur. Het figuur kenmerkt zich door de schouders die net zo breed zijn dan de heupen en billen en een taille die iets breder is. Met andere woorden zit het meeste volume rond je buik en taille. Daarnaast kenmerkt deze vorm zich ook vaak door volle borsten en platte billen. De benen zijn over het algemeen slank. Het appelfiguur is doorgaans minder geliefd bij de vrouwen door de onzekerheid betreffende hun buik, maar dit is onzin! Ook bij dit lichaamstype kunnen we de verschillende pluspunten accentueren. Het doel is om de focus te richten op de andere lichaamsdelen waaronder de benen, borsten, hals en schouders.

 

De beste bovenstukken voor een appelvormig figuur

Zoals reeds aangehaald is het de bedoeling om bovenaan de focus meer naar de schouders, borsten en hals te brengen. Een goede manier om dit te bekomen is door een bovenstuk te dragen met een opvallende uitsnijding zoals een v-hals, een u-hals of een boot hals. Ook tops of jurken met een A-lijn zijn de juiste keuze voor jouw, deze zitten bovenaan (op het smallere borst gedeelte van jouw lichaam) iets meer sluitend en lopen vervolgens wijder uit. Dit verhult de buik en legt de nadruk dan weer eerder op de borst. Indien je kiest voor een print is het belangrijk om voor een subtiele print te kiezen, kies je toch graag eens voor een grotere print, zorg dan dat deze rond de borst of hals gepositioneerd is en niet rond de buik. Accentueer je daarnaast ook graag jouw outfit eens met een ceintuur, zorg er dan voor dat deze net onder de borst gepositioneerd zit zodat de focus daar komt te liggen. Let op, hoog gesloten bovenstukken, sjaaltjes en grote kettingen zorgen ervoor dat je bovenaan voller lijkt en dit proberen we net te vermijden dus laat deze stukken links liggen.

 

De beste onderstukken voor een appelvormig figuur

Idealiter kies je voor een jeans of broek met een sluiting boven de heupen in plaats van op de heupen zodat de focus niet gericht is op de buik. Daarnaast heb je ook mooie benen waar we de nadruk op willen leggen, dit kan door ervoor te kiezen om ze te laten zien. Kies dus voor een jurk of rok die tot op de knie reikt maar let wel op dat je meest wenselijk kiest voor een ingetogen kleur. In tegenstelling tot de bovenstukken waar u beter niet kiest voor een print is het bij een broek of rok wel een goede keuze. Let gewoon nog steeds op dat er zeker geen opvallende print ter hoogte van de buik te zien is.

De beste schoenen voor een appelvormig figuur

Je mooie en slanke benen zijn een absolute troef, deze kan je dan ook nog eens extra benadrukken met een smalle, mooi gevormde sleehak. Deze geeft stabiliteit maar beklemtoont daarnaast ook de slanke vorm van je benen en enkels.

Verder advies in onze verkooppunten

Mocht je toch graag nog geholpen worden in het maken van uw keuzes en wens je graag nog wat extra stijladvies, dan kan je uiteraard ook steeds terecht in één van onze fysieke verkooppunten, hier ontvangen onze verkoopsters u met open armen en deze staan steeds klaar met gepast advies. Samen met jou bekijken ze graag hoe je met de nieuwe Green ICE collectie, voor elke gelegenheid, elke look en stijl, de perfecte outfit kan samenstellen.

Terug naar blog
Anderen kochten