Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

De ins en outs van denim onderhoud

Tips voor denim onderhoud cover foto
We willen allemaal dat we onze favoriete jeans zo lang mogelijk kunnen blijven dragen. Maar hoe dienen we deze dan het best te onderhouden? Ontdek het hier!

Onze favoriete jeans zo lang mogelijk blijven dragen, dat is wat we allemaal willen. Een goed onderhoud van uw denimproducten is daarom cruciaal, dit is een win voor uzelf, uw portefeuille en ook voor de planeet. Lees hieronder enkele handige/belangrijke tips & tricks.

 

Sla eens een wasbeurt over

Een jeansbroek blijft in veel betere staat wanneer u deze iets minder vaak wast, zeker indien de jeans gemaakt is van stretchstof. Het beste wat u kan doen, is de jeans pas wassen na deze een 7 à 10-tal keren (dagen) gedragen te hebben. Wat u eventueel tussendoor kan doen om ze fris en proper te houden, kan u lezen in onze blogpost over de verschillende alternatieven voor een wasbeurt.

Vlekken verwijderen

Heb je per ongeluk toch een vlek op je jeans nadat je deze nog maar net aanhebt. Maak je geen zorgen, dit hoeft niet meteen een nieuwe wasbeurt te betekenen. Je kan steeds proberen om de vlek eruit te krijgen met een beetje koud water en wat afwasmiddel. Gebruik hiervoor een microvezeldoek of een tandenborstel en wrijf zachtjes op de vlek tot deze verdwenen is.

Wassen op 30°C

Warm wassen is niet nodig om een schone jeans te verkrijgen, de huidige wasproducten zijn ook werkzaam op lage temperaturen (30°C). Daarnaast is het ook een pak beter voor de kwaliteit van uw jeans, deze zal zo beter zijn kleur behouden en in een algemeen betere conditie blijven. Daarenboven is het ook veel beter voor uw energieverbruik, dit wil zeggen beter voor het milieu maar ook beter voor uw portefeuille!

Binnenstebuiten wassen

Was je jeans broeken steeds binnenstebuiten, dit helpt bij het behouden van de kleur maar dit gaat ook algemene slijtage tegen. Doordat de jeans binnenstebuiten is gedraaid, krijgt de buitenste stof geen overtollige wrijving te verduren in de wasmachine. Deze wrijving ontstaat door andere kleding maar ook door het hoog aantal rotaties tijdens een wasbeurt.

Gebruik geen droogkast

Gebruik maken van een droogkast is niet alleen slecht vanuit het oogpunt van energieverbruik (en dus kost). De droger zal ook je jeans broeken doen krimpen en de vezels vernietigen, dit kunnen we missen als kiespijn. Droog je jeans broeken dus steeds al liggend of hang deze aan een wasdraad of droogrek. Voor meer info omtrent de juiste methodes voor het drogen van kleding, kan je ook steeds onze blogpost over het drogen van kleding lezen.

Terug naar blog
Anderen kochten