Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

3 manieren om kleding te drogen

Tips om kleding te drogen cover foto
Je kleding op de juiste manier drogen, zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt. Daarom geven wij jullie graag 3 verschillende manieren mee, met elk hun voor- en nadelen.

Om de levensduur van uw kleding te verlengen, en zo het meeste uit uw kleding te halen, is het belangrijk dat je deze op een correcte manier droogt. Daarom geven wij jullie graag 3 verschillende droogprocessen mee. Deze hebben uiteraard elk hun bijhorende voor- en nadelen die we ook zullen bespreken.

 

1. Liggend drogen

Op het etiket van sommige truien en in het algemeen gebreide goederen, wordt vaak aangegeven dat het kledingstuk best liggend gedroogd wordt. Dit is vanwege het gevaar dat de trui kan uitrekken en uit model kan gaan. Dit zou kunnen voorvallen vanwege het zware gewicht dat deze kledingstukken hebben wanneer ze nat zijn. De beste manier om deze te drogen is dan ook liggend. Leg het kledingstuk op een vlakke ondergrond en duw het overtollige water eruit, vervolgens leg je het kledingstuk best op een handdoek en rol je deze even op zodat er nog wat extra water uitkomt. Finaal leg je het kledingstuk te rusten op de handdoek tot het droog is. Let hierbij op dat je het kledingstuk af en toe omdraait en zo vlak mogelijk legt zodat het zo min mogelijk kreukt, dit laatste zorgt ervoor dat het strijkproces gemakkelijker wordt. 

2. Gebruik maken van een wasdraad of droogrek

Voor het merendeel van de kledingstukken is het optimaal om ze te laten drogen aan een wasdraad of op een droogrek. De textielvezels worden niet overmatig rondgedraaid en tegen elkaar gewreven door een droogkast en kunnen op deze manier rustig drogen. Een tip hier is om zoveel mogelijk zoomen en plooien glad te maken zodat het strijkproces achteraf nog gemakkelijker wordt.

3. Gebruik maken van een droogkast

Gebruik maken van een droogkast is niet alleen slecht vanuit het oogpunt van energieverbruik (en dus kost). De droger zal ook je kleding doen krimpen en de vezels vernietigen. Vandaar dat we u afraden om iets in de droogkast te drogen, uitgezonderd beddengoed en handdoeken. Indien u toch gebruik wil maken van een droogkast, gebruik dan drogerballen om de totale droogtijd te verkorten en statische elektriciteit te verminderen.

Terug naar blog
Anderen kochten