Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

5 tips om de levensduur van jouw kleding te verhogen

Levensduur van je kleding verhogen coverfoto
Als je net nieuwe kleding hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom delen we graag enkele praktische tips voor het onderhoud van uw kledingstukken.

Als je net nieuwe kleding hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om ervoor te zorgen dat je kledingstukken mooi blijven en de levensduur wordt verlengd, is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden. In deze blogpost delen we daarom graag praktische tips voor het onderhoud van de kledingstukken van ons Belgisch kledingmerk voor dames, Green ICE.

 

1. Lees altijd het label

Het klinkt misschien als een open deur intrappen, maar neem altijd een kijkje naar het waslabel, te vinden in de kleding, voordat je kleding gaat wassen. Hierop staat precies aangegeven hoe het kledingstuk het beste gewassen kan worden en welke temperatuur daarbij geschikt is. Let ook op de symbolen die op het label staan, deze geven aan of het kledingstuk gestreken kan worden en of het in de droger mag.

2. Sorteer je was

Sorteer je wasgoed op kleur en materiaal om verkleuring en beschadigingen te voorkomen. Was witte kleding altijd apart van gekleurde kleding en let op bij het wassen van nieuwe kledingstukken, deze kunnen mogelijks nog wat afgeven. Was delicate stoffen, zoals zijde, wol en kant, altijd met de hand of op een speciaal voorzien programma in de wasmachine.

3. Gebruik het juiste wasmiddel

Gebruik het juiste wasmiddel voor het type kledingstuk en de stof. Gebruik bijvoorbeeld een mild wasmiddel voor fijne stoffen en een wasmiddel met enzymen voor het verwijderen van vuile vlekken.

4. Voorkom kreuken

Hang je kledingstukken na het wassen direct op een hanger om kreuken te voorkomen. Gebruik daarnaast een strijkijzer met de juiste temperatuurinstelling voor het strijken van je kleding. Strijk altijd binnenstebuiten om beschadiging van de stof te voorkomen. Let bij het ophangen van kleding wel op dat je dit niet doet met gebreide kleding. Wanneer gebreide kleding nat is, is het namelijk extra zwaar en indien u de kleding in dat geval ophangt kan het uit model gerokken worden.

5. Berg je kledingstukken op de juiste manier op

Bewaar je kledingstukken op de juiste manier om beschadiging te voorkomen. Vouw bijvoorbeeld gebreide truien op in plaats van ze op te hangen, dit voorkomt dat de stof uitrekt. Indien je wegens plaatsgebrek de gebreide truien toch graag ophangt, doe dit dan op een kledinghanger die voorzien is van een horizontale lat in het midden. En gebruik de methode die uitgelegd wordt in volgende video:

Door deze praktische tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je kledingstukken langer mooi blijven en de levensduur wordt verlengd. Zo kun je nog langer genieten van de kleding van ons Belgische kledingmerk voor dames, Green ICE.

Terug naar blog
Anderen kochten