Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Hoe combineer je jouw make-up met jouw outfit

Make-up combineren met een outfit coverfoto
Make-up en jouw favoriete outfit kunnen op een efficiënte en mooie manier gecombineerd worden. Wij leren je graag hoe.

De juiste kledingstukken combineren kan soms al een uitdaging zijn, maar heb je er al bij stilgestaan om ook je make-up te combineren met je outfit? Make-up en kleding kunnen goed samenwerken, hoewel velen eigenlijk wat terughoudender zijn om deze combo te verkennen. Vanwege de grote variatie in de wereld van make-up en mode, kunnen beide elementen op een zeer efficiënte en mooie manier gemengd worden. Vaak is het een kwestie van verschillende dingen uit te proberen en op deze manier te experimenteren, mede doordat sommige zaken beter staan bij de ene persoon dan bij de andere. Om jullie te helpen geven wij hier graag toch enkele trucjes mee, zodat je jezelf comfortabeler voelt om je make-up perfect te combineren met je outfit.

 

Felle lippen

Wil je niet te veel nadenken over je make-up of wil je snel de deur uit zijn? Dan is een lipstick met felle kleur dé oplossing. Een felle kleur gebruiken op je lippen trekt namelijk de aandacht hiernaartoe waardoor je jezelf niet te veel zorgen meer moet maken over de rest van je make-up. Deze kan je dan heel rustig en subtiel laten, en dit terwijl je look op deze manier toch compleet is. Wil je je look helemaal afmaken? Zorg dan dat je een accessoire opneemt in je look die bestaat uit dezelfde felle kleur dan je lipstick, bijvoorbeeld een schoudertasje of armband.

Complementaire of matchende kleuren?

Afhankelijk van de look die je wil creëren kan je kiezen voor complementaire of matchende make-up kleuren. Wil je gaan voor een subtiele en elegante afwerking van je look dan ga je best voor matchende kleuren. Op deze manier sluit je make-up mooi aan bij je outfit waardoor deze niet te fel in het oog springt. Let hierbij ook vooral op de ondertoon, draag je bijvoorbeeld een jurk of blouse met een warme ondertoon? Kies dan ook voor een lipstick of oogschaduw met een warme ondertoon. Wil je omgekeerd echter gaan voor een opvallende en uitgesproken look dan kan je opteren voor een complementaire make-up kleur. Dit kan zorgen voor een echte 'vavoom' look. Complementaire kleuren, zijn kleuren die recht tegenover elkaar liggen op de kleurcirkel. Onder andere: rood en groen, blauw en oranje, geel en paars. Let hierbij wel op dat u deze in het oog springende, complementaire kleur enerzijds enkel op uw lippen of enkel aan uw ogen gebruikt en niet beiden. Dit zou namelijk en te overwelmend effect geven.

Naturel look

Soms draag je een outfit waarbij het moeilijker is om een kleur te combineren, omdat deze zelf reeds uit verschillende kleuren bestaat, of mogelijks heb je een keer geen zin om veel kleur in je make-up te verwerken. Dit is geen enkel probleem, want een naturel look doet het eigenlijk altijd goed! Kies bijvoorbeeld voor bruine oogschaduw in een neutrale ondertoon en combineer dit met een transparante lipgloss of een nude kleurige lipstick. Hiermee scoor je altijd! 

Terug naar blog
Anderen kochten