Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Welke kleedjes passen bij welk figuur

Welke jurken passen bij welk figuur coverfoto
Als je weet welk kleedje bij jouw figuur past, dan heb je nooit nog problemen om het perfecte kleedje te vinden. Ontdek hier onze tips.

Ieder figuurtype is mooi en heeft zijn eigen positieve eigenschappen. Het doel van jouw individuele figuurtype te kennen is om deze prachtige eigenschappen nog eens extra in de verf te zetten met jouw kleding. Dit geldt dus uiteraard ook voor kleedjes. Ontdek hier enkele tips & tricks om te weten welke kleedjes passen bij welk figuur. Zo heeft u nooit nog problemen om het perfecte kleedje te vinden.

 

Welk figuurtype heb jij?

Er zijn zoveel vrouwen en uiteraard zoveel verschillende figuren. het vrouwenlichaam is prachtig in elke vorm of maat, maar wanneer je uw figuur kent kan je uw pluspunten net dat beetje extra accentueren en kom je met nog meer zelfvertrouwen voor de dag. Lees daarom zeker onze blog waarmee je kan bepalen welk figuurtype jij hebt zodat je in deze blog onze tips & tricks kan ontdekken voor het kiezen van het ideale kleedje voor jouw figuurtype.

Kleedjes voor een appel figuur

Het appel figuur kenmerkt zich door de ronde vorm, de schouders zijn net zo breed dan de heupen en billen maar de taille is iets breder. Met andere woorden zit het meeste volume rond je buik en taille. De benen zijn over het algemeen slank en mogen zeker en vast in de verf gezet worden.

 • Accentueer uw taille met een A-lijn kleedje, dit verbergt de buik en zorgt ervoor dat je smaller lijkt.
 • Je hebt mooie benen, durf hier dan ook het accent op te leggen en ga voor een jurk dat boven de knie valt.
 • Vermijd drukke prints en kies voor een effen kleur.

Kleedjes voor een peer figuur

Het peervormig of driehoeksfiguur is een veelvoorkomend en sexy figuur met aan vrouwelijkheid geen gebrek. Het figuur kenmerkt zich door een breder en meer aanwezig onderlichaam in tegenstelling tot het smallere bovenlichaam.

 • Verberg jezelf zeker niet in een te wijde of vormloze jurk, je dient net je prachtige figuur te tonen.
 • Kies een kleedje met een opvallend bovendeel, dit kan je op verschillende manieren bekomen. Door middel van een print, een opvallende stof, een opvallende halslijn, een kraagje of met schoudervullingen.
 • Je kan kiezen voor een riem rond je middel om zo je smalle taille nogmaals in de verf te zetten.
 • Vermijd jurken met opvallende accenten op de onderkant (zoals zakken of extra sluitingen op de heupen).

Kleedjes voor een recht figuur

Het rechte figuur kenmerkt zich door de schouders die net zo breed zijn als de taille en heupen. In de meeste gevallen is de vrouw in kwestie erg slank en heeft ze lange benen. Dit wil zeggen dat er dus minder ronde vormen aanwezig zijn maar met de juiste kleding kan je dit uiteraard wel creëren.

 • Leg de aandacht op je mooie slanke en lange benen.
 • Jij kiest best voor een jurk met een opvallende of drukke print, dit zorgt voor wat meer volume.
 • Wil je wat meer taille creëren, kies dan voor een jurk met een riem.
 • Wat je best niet draagt, is een recht gesneden strakke jurk die je rechte vorm net zou accentueren.

Kleedjes voor een zandloper figuur

Het zandloper figuur wordt vaak gezien als het figuur waar elke vrouw van droomt. Het figuur wordt gekenmerkt door schouders die even breed zijn als de heupen maar met een smallere taille. Het is vrouwelijk en de curves komen hier prachtig in uit.

 • Kies voor een kokerjurk of een aansluitende jurk als je uw vrouwelijke vormen nog extra in de verf wil zetten.
 • Idealiter kies je voor een kleedje met een dunne stof, dit is perfect voor u.
 • Vermijd hooggesloten kleedjes en kies juist voor een v-hals of vierkante hals.
 • Vermijd grof gebreide jurken, je heupen, schouders en taille lijken hier breder door, wat ervoor zorgt dat je zandloper figuur wat verdwijnt.

Kleedjes voor een omgekeerde driehoek figuur

Het omgekeerde driehoeksfiguur kenmerkt zich door een bredere bovenkant die smal naar beneden loopt. Met andere woorden je schouders zijn breder dan je taille en heupen en de benen zijn over het algemeen slank.

 • Kies voor een kleedje dat voorzien is van een print op het onderste gedeelte maar een effen kleur heeft op het bovenste gedeelte.
 • Wat ook een goede keuze is, is een jurk voorzien van een plissé onderkant of een wijdere onderkant om hier de aandacht op te vestigen.
 • Kies niet voor een halterjurk, dat accentueert je schouders en dit is niet optimaal.
Terug naar blog
Anderen kochten