Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Welk kleurtype bent u: lente, zomer, herfst of winter?

Welk kleurtype bent u? Cover foto
Wil u graag weten wat uw beste kleuren zijn, welke kleuren u goed staan en welke niet? Lees dan zeker even deze blogpost.

Welke van de vier verschillende kleurtypes u bent, kan bepaald worden aan de hand van drie simpele vragen. Zo komt u te weten welke kleuren het beste bij u passen, deze zullen u vervolgens ook het meeste laten stralen. Dit is dan ook zeer interessant tijdens het kiezen van uw nieuwe favoriete outfit.

 

Welk kleurtype bent u?

Wat vertellen mijn ogen?

De kleur van uw ogen is het eerste stukje belangrijke informatie om te weten te komen welk kleurtype u bent. Het lentetype heeft doorgaans lichtbruine, lichtgroene of blauwe ogen. Het zomertype wordt vaak gekenmerkt door blauwe of blauwgrijze ogen. Hebben uw ogen daarentegen eerder een olijfgroene, hazelnoot of donkerbruine kleur? Dan komt u waarschijnlijk het meest overeen met het herfsttype. Daarnaast zijn de ogen van het wintertype vaak donkerbruin, zwart, felblauw of een mix van meerdere kleuren.

Welke kleuren passen bij mijn haarkleur?

Vraag je je af wat voor kleurtype je bent met goudbruin haar, of blond haar met een honing- of kopertint? Het antwoord is waarschijnlijk het lentetype. Zomertypes hebben dan weer eerder asblond tot lichtbruin haar maar dit nooit met een rode of gouden schijn. Warme midden- tot donkerbruine tinten, al dan niet met een koperen of gouden glans, horen doorgaans bij het herfsttype. Finaal hebben we dan nog het wintertype, deze mensen worden gekenmerkt door hun donkerbruine tot zwarte haardos maar zonder rode of gouden ondertoon.

Welke rol speelt de ondertoon van mijn huid?

Je kleurtype bepalen kan je ook doen op basis van de ondertoon van je huid. Heb je goud- en zilverkleurige sieraden in huis, dan is dat een handige manier om te bepalen wat voor ondertoon je hebt. Staan zilverkleurige sieraden je het meest natuurlijk? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon, dit is een kenmerk van een zomertype. Ook kun je kijken naar de aderen aan de onderkant van je pols, die bij deze ondertoon vaak paarsachtig zijn. Bij een neutrale ondertoon staat zowel zilver als goud je natuurlijk, en zijn je aderen blauwachtig, wat typisch is voor een wintertype. Gouden en roségouden sieraden staan vaak natuurlijk bij een warme ondertoon, die ook te herkennen is aan groenachtige aderen. Deze ondertoon is kenmerkend voor de lente- en herfsttypes.

Welke kleuren passen vervolgens het beste bij u?

Lentetype

Lentetype

Enkele gekende lentetypes zijn onder andere, Blake Lively, Beyoncé Knowles maar ook Heidi Klum en Mila Kunis behoren tot deze groep. Door u te verdiepen in hun stijl kom je vaak te weten wat ook bij u goed zou passen. Daarnaast geef ik hier ook nog graag enkele algemene tips mee. Indien u een lentetype bent, zijn zachte en warme kleuren u op het lijf geschreven. Denk maar aan ivoor, koraalrood, oud roze, olijfgroen maar ook zonnegeel en sinaasappeloranje komen zeer goed uit bij u. Zware en donkere kleuren daarentegen vermijd je best. Qua accessoires laat je de zilveren juwelen best links liggen en ga je idealiter voor de gouden. Of kies eens iets anders, een accessoire in hout of ivoor bijvoorbeeld.

Zomertype

Zomertype

Uw koele teint staat het best met zachte en koele kleuren. Lila, poederroze, lichtgeel of grijs alsook lichtblauw en gebroken wit voor dit kleurtype? Yes please! Felle en warme kleuren laat je best achterwege. Qua accessoires staat u het best met witgoud en zilver. Koele tinten, die de ondertoon van uw huid alleen maar onderstrepen. Enkele gekende zomertypes zijn onder andere: Gwyneth Paltrow, Leona Lewis, Sarah Jessica Parker en Cate Blanchett.

Herfsttype

Herfsttype

De veelvoorkomende warme tinten waarvoor de natuur gekend staat tijdens de herfst, zijn helemaal het ding van dit kleurtype. Denk aan kaki, olijfgroen, roodbruin, oranje, okergeel, bordeauxrood of brons. Stuk voor stuk donkere kleuren met een warme ondertoon. En je juwelen? Ga voor gouden of bronzen exemplaren. Wat niet in het kleurenpalet van dit type past zijn lichte kleuren met een koele ondertoon, waaronder ook zwart en wit. Dit zijn koele tinten en daarom is dit zeker niet ideaal. Enkele schoolvoorbeelden van een herfsttype zijn: Julianne Moore, Drew Barrymore, Amber Riley of Jessica Alba, maar ook Michelle Obama is een voorbeeld van een herfsttype.

Wintertype

Wintertype

Enkele typische wintertypes zijn onder andere: Marion Cotillard, Anne Hathaway, Lucy Liu, Kelly Rowland en Alek Wek. Wat zo kenmerkend is voor deze types, is dat ze ideaal staan met kleuren die een koele ondertoon hebben. Dit zijn bijvoorbeeld kleuren zoals licht- tot marineblauw, groen, rood, violet, paars, roze maar ook met primaire kleuren of een stijlvolle zwart-wit combinatie laat u uw natuurlijke kenmerken stralen. Qua accessoires kijk je best naar wit, zilver of eventueel roségoud. Wat ook steeds leuk is voor een winters type is een zeer opvallende kleur van lippenstift, zoals rood of roze.

Stijladvies in de winkel of online

Nu dat je uw persoonlijke kleurtype kent en al de verschillende kleuren hebt ontdekt die uw natuurlijke kenmerken in de verf zetten, kan u met een gerust hart onze collectie bekijken en op deze manier de stuks die het beste bij u passen eruit kiezen. Daarnaast kan u ook steeds in onze fysieke verkooppunten terecht, hier ontvangen wij u met open armen en staan onze verkoopsters steeds klaar met gepast stijladvies. Daarnaast kan u ons ook steeds contacteren via ons contactformulier of de chatfunctie zodat wij u steeds gepast stijladvies kunnen meegeven. Alvast veel shopplezier gewenst!

Terug naar blog
Anderen kochten