Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Wel of geen wasverzachter gebruiken?

Wel of geen wasverzachter cover foto
Het gebruik van wasverzachter brengt enkele voor- en nadelen met zich mee, deze lijsten wij daarom graag even op om wat duidelijkheid te scheppen.

Wat is wasverzachter

Wasverzachter is een middel dat je aan het spoelwater van je wasmachine toevoegt om het wasgoed zachter en soepeler te laten aanvoelen alsook het lekker te laten ruiken. Het middel zelf, bestaat uit siliconen-gebaseerde verbindingen of oliën die de stofweefsels opnieuw zacht maken. Het gebruik van wasverzachter brengt enkele voor- en nadelen met zich mee, deze lijsten wij daarom graag even op. Met deze informatie in het achterhoofd kan u vervolgens beslissen of de voordelen voor u persoonlijk opwegen tegenover de nadelen.

 

Voordelen

  • Het maakt de stoffen van het wasgoed zacht en vermindert de stijfheid
  • Het wasgoed is hierdoor makkelijker te strijken
  • Het wasgoed komt heerlijk geurend uit de wasmachine
  • Het helpt tegen de vorming van statische elektriciteit in uw wasgoed

 

Nadelen

  • De parfum die gebruikt wordt voor de heerlijke geur kan zeer slecht zijn voor mensen met astma. Alsook kan dit de huid irriteren bij mensen met een gevoelige huid (dit komt ook vaak voor bij kinderen)
  • Bepaalde stoffen, zoals linnen en zijde kunnen zwaar beschadigd worden.
  • De absorptie van uw handdoeken zal verminderen waardoor ze niet goed meer afdrogen.
  • Wasverzachter kan zich ophopen in de wasmachine en kan vervolgens voor kalkvorming zorgen alsook kan het rubberen afsluitingen aantasten

 

Alternatieven

Zoals eerder aangehaald zijn er dus wel degelijk verschillende nadelen verbonden aan het gebruik van wasverzachter tijdens een wasbeurt. Vandaar dat we toch ook wat alternatieven willen oplijsten.

1. Drogerballen

Deze ballen kunnen enerzijds de droogtijd van uw wasgoed verkorten maar daarnaast maken ze de was ook op een natuurlijke wijze zacht. Hoewel drogen bij kleding niet is aangeraden kan het wel handig zijn bij het drogen van uw handdoeken.

2. Azijn

Azijn heeft verschillende gebruiksmogelijkheden en één daarvan is het zacht maken van uw wasgoed. Meng een half kopje azijn met een half kopje water en voeg dit toe aan het wasgoed, enerzijds is het goed voor de wasmachine zelf maar anderzijds zal het er ook voor zorgen dat je wasgoed superzacht wordt en dit zonder het gebruik van chemicaliën. Daarenboven is het veel beter voor de huid aangezien dit niet zorgt voor irritaties.

3. Gebruik niet te veel wasmiddel

Overmatig gebruik van wasmiddel kan ervoor zorgen dat uw kleding verstijfd en verkreukeld uit de wasmachine komt. Daarenboven is wasmiddel in te grote hoeveelheden ook schadelijk voor de huid en voor uw wasmachine. Dosseer dus goed want de meeste wasjes hebben helemaal niet zoveel wasmiddel nodig.

Terug naar blog
Anderen kochten