Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Hoe was je uw regenjas of andere waterdichte kleding?

Hoe was je uw regenjas coverfoto
In tegenstelling tot andere kleding, zijn regenjassen of waterdichte kleding gemaakt van een waterdichte stof. Dit vereist echter kennis bij het wassen ervan.

In België is regenweer niet ongekend voor ons. Vandaar dat een leuke regenjas of iets van waterdichte kleding toch wel een must-have is. In tegenstelling tot andere kleding, zijn regenjassen of waterdichte kleding echter gemaakt van een waterdichte stof en dit vereist op zijn beurt echter wel wat kennis bij het wassen ervan. In deze blogpost trachten wij jullie enkele tips mee te geven met betrekking tot dit wasproces.

 

Controleer de wasinstructies

Het is zeer belangrijk om steeds naar de meegeleverde wasinstructies te kijken. Indien er sprake is van een maximale wastemperatuur of indien er bepaalde restricties gelden, dient u hier steeds rekening mee te houden. Het waslabel, te vinden aan de binnenzijde van uw kleding, moet dus altijd als leidend gezien worden.

Het wasproces

Eerst en vooral dient u de waterdichte kleding voor te bereiden op de wasbeurt. Sluit al de ritsen, knopen en klitteband sluitingen en draai de kleding binnenste buiten. Vervolgens kan u de kleding wassen op een mild programma en bij voorkeur ook met een zacht en vloeibaar wasproduct. Na het wassen, is het zeer belangrijk om de kleding goed te drogen. Dit gebeurt bij voorkeur al hangend buiten of in een zeer goed geventileerde ruimte. Na 1 à 2 uur kan de kleding teruggedraaid worden zodat deze niet meer binnenste buiten hangt en kan het droogrproces verder gezet worden. Strijk waterdichte kleding echter nooit, dit kan het materiaal laten smelten.

Opnieuw impregneren van de kleding

Indien waterdichte kleding veelvuldig gebruikt wordt en daarbij ook regelmatig gewassen wordt, zal de werking van de waterafstotende laag langs de buitenkant afnemen. Regendruppels blijven daardoor niet meer bovenop de stof liggen maar zullen erin trekken, dit kan een klam en nat gevoel achterlaten. Deze benodigde waterdichte laag kan echter terug hersteld worden door middel van een impregneermiddel. Het opnieuw impregneren van uw kleding kan enkel gebeuren nadat deze net gewassen en daardoor helemaal schoon is. Er kan gekozen worden voor een inwasmiddel of een spray. Een inwasmiddel is zeer gebruiksvriendelijk aangezien de jas gewoon een tweede keer dient gewassen te worden maar dan met dit middel. Met het inwasmiddel wordt de kleding ook steeds egaal geïmpregneerd, echter is de laag erop wel dunner dan bij een spray. Een spray vergt op zijn beurt dan weer extra werk maar indien het goed gedaan wordt zal dit dus een beter resultaat opleveren.

Na het volgen van deze stappen kan u terug volop genieten van uw waterdichte kleding en zal u steeds beschermd zijn in natte omstandigheden. 

Terug naar blog
Anderen kochten