Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Witte was wit houden? Dat doe je zo...

Witte was wit houden coverfoto
Witte was houden we uiteraard het liefste wit! Dit is echter niet altijd zo voor de hand liggend en daarom geven wij graag enkele tips.

Witte was houden we uiteraard het liefste wit! Dit is echter niet altijd zo voor de hand liggend. Om te voorkomen dat je favoriete Blouse of T-Shirt er grauw of geel begint uit te zien geven wij daarom graag enkele tips.

 

1. Was je kleding binnenstebuiten

Om je witte was stralend wit te houden is het in de eerste plaats belangrijk om je kleding binnenstebuiten te keren voordat je deze gaat wassen. Het is een kleine moeite maar het resultaat loont.

2. Witte was moet gescheiden worden

Het is een tip die vanzelfsprekend lijkt, maar we herhalen ze graag toch nog eens. Witte was en gekleurde was mogen nooit samen gewassen worden. De witte kleding zal anders verkleuren, en zelf wanneer het niet zeer duidelijk verkleurt wordt ze zeker en vast grauw, en dat willen we niet.

3. Waspoeder, waspoeder, waspoeder...

Gebruik geen vloeibaar wasmiddel of pods maar gebruik waspoeder, dit is veel efficiënter bij witte was. Meer nog, gebruik waspoeder dat specifiek gemaakt is voor witte was, hierin zitten namelijk bestandsdelen die ervoor zorgen dat je was gebleekt wordt, zodat deze mooi wit blijft.

4. De temperatuur maakt het verschil

Hoewel we over het algemeen predikken dat de huidige wasproducten minstens even goed werken bij 30°C, en dat deze lage temperaturen zelf beter zijn voor je kleding is dit net anders bij witte was. Lees in de eerste plaats uiteraard de specifieke wasvoorschriften van uw kledingstukken en kijk zeker na wat de maximum temperatuur is dat u mag gebruiken, maar hoe hoger de temperatuur bij een witte was, hoe witter de kleding zal worden.

5. Bakpoeder toevoegen

Voeg een eetlepel bakpoeder (soda) toe aan je was, dit werkt als extra bleekmiddel. Daarbovenop kan je ook nog een scheut azijn toevoegen aangezien dit ook werkt als bleekmiddel maar let hierbij wel op dat dit een azijn-geur zal afgeven aan je was.

6. Niet in de zon hangen

Ja was buiten drogen brengt heel wat voordelen met zich mee, je hoeft geen droogmachine te gebruiken en je was ruikt lekker fris. Droog je witte was dus zeker en vast buiten maar doe dit echter niet in de zon aangezien je kleding geel zal worden. Haal je witte was zo snel mogelijk binnen als deze droog is of laat deze drogen in de schaduw.

7. Citroensap, een wondermiddel

Zit je met een vlek op je witte kleding? Gebruik dan citroensap, wrijf wat sap in op de vlek, laat het ongeveer tien minuutjes intrekken en was het kledingstuk zoals je gewoonlijk doet. Heb je maar één (of enkele) witte kledingstukken met een vlek en vind je het de moeite niet om de wasmachine te laten draaien? Geen probleem, je kan ook een paar citroenen persen en mengen met kokend water. Laat vervolgens het kledingstuk daar even in weken en klaar is kees. Citroensap maakt witte was weer wit en laat vlekken verdwijnen.

Terug naar blog
Anderen kochten