Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Kledingtips voor kleine dames

Kledingtips voor kleine dames coverfoto
Ben jij net dat tikkeltje kleiner dan het gemiddelde? Geen probleem, wij geven hier enkele styling tips & tricks, speciaal voor jouw figuur.

Ben jij net dat tikkeltje kleiner dan het gemiddelde en vind je het soms wat moeilijk om te kiezen wat je moet aantrekken. Geen probleem, wij geven hier enkele styling tips & tricks zodat je na het lezen van deze blogpost perfect weet hoe je jezelf kan kleden op een manier dat (optisch) lengte creëert.

 

Welke broeken voor kleine vrouwen?

Ben jij net dat tikkeltje kleiner van figuur? Dan kun je broeken met een lage taille beter in het rek laten hangen. Ga voor een broek met een normale of hoge taille. Dit doet je optisch langer lijken. Onze Green ICE broeken staan ervoor gekend om telkens met een hogere taille te zijn dus bij ons zit je alvast goed! Qua model kun je dan wel weer veel kanten op, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een skinny broek of juist voor een flared model. Beide modellen creëren lengte.

Laat je benen tot hun recht komen

Laat meer van je mooie benen zien want hoe meer men kan zien van jouw benen, hoe groter je lijkt. Wanneer je kiest voor een rok of jurk, zorg er dan voor dat deze de juiste lengte heeft. Bij kleine vrouwen staat een rok tot maximaal net boven de knie het beste. Op deze manier creëer je lengte en zal je dus groter lijken.

Vermijd contrasterende kleuren

Boven- en onderstukken die erg met elkaar in contrast zijn qua kleur, kunnen best gemeden worden. Dit komt door het feit dat deze contrasterende kleuren je figuur halveren. Een voorbeeld hiervan is: een zwarte broek combineren met een felroze t-shirt, hierdoor benadruk je net jouw kleinere lengte. Doe dit dus niet maar ga in de plaats daarvan voor een outfit die dichter bij elkaar ligt qua kleuren. Ook jouw schoenen match je best in dezelfde kleurgroep zodat je ook hierdoor wat langer lijkt. Daarnaast is het ook belangrijk om geen horizontale strepen te dragen, deze zorgen ervoor dat je breder en kleiner lijkt, kies eerder voor verticale strepen. Hierdoor zal je groter en slanker lijken.

Welke riem voor kleine vrouwen?

Vermijd te brede riemen, je gaat best voor een smaller model. Hierdoor zie je meer van je taille, krijgt deze meer aandacht en dit zorgt ervoor dat je groter lijkt.

Welk type jas voor kleine vrouwen?

Kies zeker niet voor extra lange of oversized jassen, deze brengen je figuur niet tengoede naar voren omdat ze jouw benen korter doen lijken. Ga dus liever voor kleine en korte jasjes die tot boven jouw heupen komen.

Welke schoenen voor kleine vrouwen?

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om een paar schoenen te kiezen die in dezelfde kleurgroep zit dan de rest van je outfit. Maar daarnaast kan het ook opportuun zijn om te kiezen voor een hak, dit maakt je niet alleen optisch groter maar hier win je ook echt enkele centimeters. Bijkomend is de vorm van de neus van de schoen ook van groot belang, kies voor een puntige neus in plaats van voor een ronde, dit creëert meer lengte.

Terug naar blog
Anderen kochten