Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

Kleding wassen met azijn, een echt wondermiddel

Wassen met azijn, het wondermiddel coverfoto
Azijn is een echt wondermiddel, ontdek hier de DO's, DONT's en alle toepassingen van azijn

Azijn toevoegen in je wasmachine werkt als een effectief schoonmaakmiddel. Zo reinigt het, verwijdert het kalk en bestrijdt het bacteriën en schimmels. Omdat azijn het water zachter maakt, komt de reinigende werking van je wasmiddel extra goed tot zijn recht. Dat is dan ook zeer handig want azijn is niet giftig, goedkoop en ook nog eens heel milieuvriendelijk. Daarom dat we in deze blogpost graag enkele do's & dont's bespreken alsook enkele toepassingen van azijn die nog niet iedereen zal kennen.

 

Wassen met azijn

Indien je tijdens het wassen van je kleding een scheut azijn toevoegt aan je machine, zorgt dit ervoor dat er minder kalk in het water zit. Dit ontkalkte water zorgt er enerzijds voor dat je kleding zachter uit het machine komt en anderzijds zorgt dit er ook voor dat je minder kalkaanslag in je wasmachine opstapelt. Hoeveel azijn je nu net dient te gebruiken hangt af van de hardheid van het water in jouw regio. Staat jouw regio ervoor gekend om vrij weinig kalk in het water te hebben (zacht water) dan is een klein scheutje meer dan voldoende. Staat jouw regio er echter voor gekend om veel kalk in het water te hebben (hard water) dan mag je een koffiekopje azijn bij je was toevoegen, dit is dan ook de maximum hoeveelheid dat je mag toevoegen. Wat je echter zeker niet mag doen, is je wasmiddel vervangen door het gebruik van azijn. Je dient nog steeds wasmiddel te gebruiken aangezien azijn niet alle vlekken verwijdert, wel mag je de dosis wasmiddel een beetje verlagen wanneer je ook azijn toevoegt.

Nieuwe kleding weken in azijn

Azijn fixeert de kleuren van je kleding. Perfect dus voor je nieuwgekochte bonte was! Leg je felgekleurde kleding alvorens deze te dragen alvast een nachtje in koud water gemengd met een kopje azijn om die mooie kleuren langer te behouden en ervoor te zorgen dat deze niet afgaan op andere kleding. Daarnaast is het gebruiken van azijn tijdens elke wasbeurt, zoals hierboven besproken, zeer goed om de levendige kleuren van je kleding doorheen zijn hele levenscyclus te behouden.

Nare geurtjes verwijderen

Heb je last van kleding met nare geurtjes, laat deze dan een nacht in een emmer met koud water en een scheutje azijn weken. Na dit nachtje weken en vervolgens nog een wasbeurt zijn de geurtjes gegarandeerd verdwenen uit je kleding.

Kalkaanslag verwijderen met azijn

Draai af en toe eens een kookwas met een flinke scheut azijn (koffiekop), dit lost zo de kalkaanslag in je wasmachine op. Hierdoor verleng je enerzijds de levensduur van je machine en anderzijds zorg je er ook voor dat je machine minder energie hoeft te gebruiken om het water op te warmen.

Kortom azijn heeft verschillende toepassingen gerelateerd tot het onderhoud van je favoriete kleding. 

Terug naar blog
Anderen kochten