Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

De bootcut jeans is helemaal terug

De bootcut jeans is terug cover foto
Vandaag de dag is de bootcut jeans sterker terug dan ooit, gekenmerkt door de smalle snit op de dijen met brede pijpen is het de ideale fit voor iedereen.

De bootcut jeans is een stijl van jeansbroek die vooral erg populair was in de jaren 70. Vandaar dat het u ook niet hoeft te verbazen dat de bootcut stijl een smalle snit op de dijen met brede pijpen betekent. Deze uitlopende broek sloeg enorm aan en beleefde nog een revival in de jaren 90 waarna ze volledig van het toneel verdween. Vandaag de dag is de bootcut jeans echter sterker terug dan ooit.

 

Dé fit voor ieders figuur

Deze zogenaamde flared fit is eens iets helemaal anders en geknipt voor elk type vrouw. Indien u een dame bent met eerder dunne benen, dan geeft deze stijl van broek je de illusie van meer volume te hebben. Heeft u eerder wat bredere benen, dan is de typische vorm van de bootcut de geknipte manier om jouw dijen op een positieve manier te accentueren. Dit wil zeggen dat de bootcut jeans geschikt is voor ieder figuur.

De perfecte schoenen voor een bootcut jeans

Een bootcut jeans in combinatie met de juiste schoenen maakt jouw outfit helemaal af. Er zijn gelukkig genoeg schoenen die perfect aansluiten bij de bootcut jeans en wij geven graag een kort overzicht:

1. Enkellaarzen

Enkellaarzen zien er reeds goed uit bij een normale jeans, maar deze zijn uiteraard ook prima te combineren met een bootcut jeans. Geef echter best de voorkeur aan enkellaarzen met een hak zodat de schoenen beter zichtbaar zijn. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor laarzen met een wat hogere hak als je wat kleiner bent of wanneer je uw benen wat langer wil doen lijken. De wijde pijpen van de bootcut laten jouw benen al langer lijken, maar met een hoge hak scoor je alleen maar extra pluspunten. Een bootcut jeans gaat steeds goed samen met bruine enkellaarsjes maar durf ook gerust een combinatie te maken met leuke opvallende laarsjes. Zo kan je gerust een donkere bootcut jeans combineren met felle enkellaarsjes.

2. Boots

De schoenen die zeker niet kunnen ontbreken zijn boots, dit is een perfect voorbeeld van schoenen die je het hele jaar door kan blijven dragen. Boots staan tof met iedere look en zo ook met de bootcut jeans. Deze stoere damesschoenen maken jouw outfit helemaal compleet. De meeste boots hebben een grove zool en kenmerkende vorm, deze maken de schoenen goed zichtbaar onder een broek met wijde pijpen. Combineer de bootcut jeans met grove boots en een los vallende blouse, zo ben jij helemaal klaar om te show te stelen!

3. Sneakers

Sneakers combineren met een bootcut jeans is een stijl die we vooral zien terugkomen bij veel beroemdheden. Het is niet alleen hip, de schoenen zitten ook zeer comfortabel. Daarnaast zijn sneakers verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen daarom zijn ze extra makkelijk te combineren met veel verschillende soorten en kleuren van bootcut jeans. Met sneakers kan het allemaal!

Terug naar blog
Anderen kochten