Meteen naar de content
LEVERING 1-3 WERKDAGEN
GRATIS VERZENDING IN BELGIE
VEILIG ONLINE BETALEN
14 DAGEN RETOURNEREN

4 Tips voor duurzaam wassen

Tips voor duurzaam te wassen cover foto
De verschillende stappen die men ondergaat om kleding te wassen, zijn uiteraard niet allemaal even milieuvriendelijk. Vandaar dat wij graag 4 tips meegeven die ervoor zorgen dat het wasproces duurzamer wordt.

Propere kleding is uiteraard noodzakelijk, echter zijn de verschillende stappen die men ondergaat om kleding te wassen niet allemaal even milieuvriendelijk. Een wasmachine verbruikt namelijk veel water en energie, daarenboven zitten er ook verschillende chemische stoffen verwerkt in de wasproducten die tijdens het proces gebruikt worden. Vandaar dat wij hier toch graag 4 tips meegeven die ervoor zorgen dat het wasproces een beetje duurzamer wordt. Want naast het feit dat duurzamer beter is voor het milieu is het in dit geval ook beter voor uw portefeuille.

 

1. Gebruik de ECO functie

Op het merendeel van de hedendaagse wasmachines is er een ECO functie voorzien. Deze functie gaat gepaard met een iets langere wasbeurt maar in ruil verbruikt de machine minder water en energie. Dit is op zijn beurt beter voor het milieu maar uiteraard ook beter voor de portefeuille, vandaar dat dergelijke ECO functie zeer interessant is.

Maar hoe werkt deze functie nu net en zal al mijn kleding dan wel evengoed gewassen zijn tegenover de reguliere wasfunctie? Op dit laatste kunnen we volmondig ja antwoorden en dat komt net door de manier waarop deze functie werkt. De functie bespaart energie doordat ze op een lagere temperatuur wast dan dat is ingesteld (stel jij een was in op 40° dan zal de machine eigenlijk op minder dan 40° wassen). Om deze lagere temperatuur te compenseren wordt de wasstijd opgetrokken, wat op zijn beurt zorgt dat het gebruikte water en wasmiddel langer kan inwerken op de kleding en dus tot hetzelfde propere resultaat leidt.

2. Was op 30 graden

Warm wassen is niet nodig om schone kleding te verkrijgen, de huidige wasproducten zijn ook werkzaam op lage temperaturen (30°C). Daarnaast is het ook een pak beter voor de kwaliteit van uw kleding om op lagere temperatuur te wassen (zeker bij delicate stoffen). Enkel indien bepaalde kledingstuks (niet delicate stoffen) zéér vuil zijn kan je een hogere temperatuur overwegen.

3. Droog natuurlijk

Een droogtrommel gebruikt veel energie, dit is slecht voor het milieu maar ook voor de portefeuille. Droog daarom je kleding best aan een droogrek of droogmolen, ideaal is om dit buiten in de frisse lucht te doen maar ook binnen is dit perfect mogelijk. En naast de boven vernoemde voordelen is natuurlijk drogen ook veel beter voor uw kleding waardoor deze langer zoals nieuw blijven.

4. Sla eens een wasbeurt over

Het is ook zeker en vast niet slecht om eens een wasbeurt over te slagen, op deze manier kan je de levensduur van uw kleding verlengen. En het beste van al? Je hoeft niet in te boeten op de frisheid en netheid van uw kleding. Wil je meer weten? Lees dan zeker onze blogpost over 4 uitstekende alternatieven voor een wasbeurt.

Terug naar blog
Anderen kochten